Beton amprentat și piatra spălată

Acest articol este dedicat descrierii următoarelor tipuri de pardoseli exterioare, și anume, betonul amprentat și piatra spălată.

Pentru a ne face o idee despre ceea ce înseamnă aceste pardoseli și la ce sunt folositoare, vom apela la descrierile lor circulate pe forumurile de specialitate.

Beton amprentat

pavaje beton amprentatEste o tehnologie folosita de peste 10 ani în România, utilizata din ce în ce mai des în ultimii ani pentru a decora și amenaja suprafețele exterioare ale imobilelor. Betonul amprentat este soluția ideală pentru a transforma un mediu monoton într-un mediu sclipitor și briliant. Este alternativa mult mai economică a pavelelor clasice și, prezintă pe lângă rezistență și o gamă largă de modele și culori care pot fi combinate pentru a obține un design unic și personalizat. Betonul amprentat este foarte des folosit de către persoanele particulare, utilizat foarte des pentru a crea alei șerpuite, terase rotunjite, intrări drepte sau înclinate și alte spații în foarte multe forme personalizate, limita este dată doar de imaginația dumneavoastră. Pe lângă utilizarea pe suprafețele orizontale, pavajul din beton amprentat poate fi aplicat foarte simplu și pe suprafețele verticale, precum garduri, socluri ș.a. folosind tot atâtea modele și culori precum cel aplicat pe orizontal.

Piatra spălată

piatra spalataPiatra spălată sau betonul spălat este o altă tehnologie din domeniul construcțiilor, folosită la fel de mult pentru a amenaja pardoselile exterioare. Denumirea acestei tehnologii provine de la modul de execuție: după crearea șapei din beton, pe suprafața acesteia se aplica un acid special cu rol în îndepărtarea stratului superior de beton, rezultând astfel, după spălare, o suprafață clasică din beton având la suprafață pietrele/pietrițul folosit în beton.

Deși este folosită și la noi în țară, această tehnologii este probabil cel mai des întâlnită în țări precum Luxemburg, Belgia, Olanda și Franța. Este un pavaj extrem de rezistent, având de asemenea o gamă destul de extinsă de modele, modele ce sunt reprezentate de pietrișul superior rezultat. Este o foarte bună alternativă a pavelelor sau a betonului amprentat, este folosit foarte des pentru amenajarea zonelor extinse, destinată atât particularilor cât și zonelor publice.

Acestea sunt doar două tipuri de pardoseli exterioare folosite în România și lista poate continua. EmpirePaving este una din firmele autohtone cu un portofoliu vast în domeniu solurilor decorative, cu o experiență de peste 10 ani în tehnologiile betonului amprentat și pietrei spălate.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *