Misterul Triunghiului Bermudelor

Probabil cel mai misterios loc de pe glob, Triunghiul Bermudelor este o zonă înscrisă în Oceanul Atlantic, la Est de Florida. Popularitatea acestui triunghi a fost dată de disparițiile misterioase ce au avut loc în interiorul său de-a lungul timpului.

Cea mai cunoscută astfel de dispariție este cea a cinci bombardiere americane de tip Avenger, care au decolat la data de 5 decembrie 1945. Piloții erau dintre cei mai profesioniști, iar faptul că nu s-a găsit nicio urmă a celor cinci aeronave plasează acest caz sub aura paranormalului. Toți piloții au declarat la un moment dat că aparatura de la bord nu mai funcționează corespunzător, că oceanul arată diferit față de obicei și că pierd controlul, după care emisia s-a întrerupt și nu s-a mai descoperit nimic în legătură cu ei. Alte avioane au fost trimise imediat pentru a face investigații, însă fără rezultat, pierzându-se și unul dintre acestea.

Alte cazuri au fost înregistrate în presă, dar care nu au fost comentate de către autorități. Cele mai multe dintre acestea cuprind mărturii cu privire la fenomene ciudate, prezența unor nave-fantomă fără echipaje sau scurgerea anormală a timpului.

O posibilă explicație ar fi existența unor emisii de gaze în urma descompunerii hidrocarburilor de pe fundul oceanului. Conform specialiștilor, cantitatea exagerată de metan poate duce la reducerea densității apei mării în așa măsură încât navelor să le fie imposibil să mai plutească. Ridicându-se în atmosferă, emanațiile de metan pot afecta buna funcționare a aparaturii radio, a motoarelor avioanelor și chiar luciditatea piloților, determinând astfel halucinații ce pot explica impresia de paranormal. Această ipoteză poate fi pusă însă sub semnul îndoielii, întrucât mai există și alte zone cu emisii de gaz metan, în care nu s-a înregistrat nici un fenomen de acest fel.

triunghiul-bermudelorO altă teorie ar putea fi existența fluctuațiilor de infrasunete care apar în momentul unei furtuni pe mare. Conform susținătorilor acestei teorii, fluctuațiile respective pot afecta activitatea creierului uman, ducând de asemenea la iluzii și halucinații. Nici aceasta nu poate fi demonstrată în totalitate, deoarece piloții bombardierelor Avenger au pornit la drum pe cer senin și cu oceanul liniștit, nesemnalizând deloc prezența vreunor urme de furtună. În plus, academicianul V.V Șuleikin declară că acest lucru nu poate fi adevărat, deoarece chiar și cea mai puternică furtună generează un infrasunet cu mult mai mic, decât acea intensitate care este periculoasă pentru oameni.

Oricare ar fi explicația, este cert că Triunghiul Bermudelor este una dintre cele mai vizitate zone de către amatorii de fenomene paranormale. Nicio dispariție misterioasă nu a mai fost înregistrată în ultimii ani, iar dacă vor fi vreodată dezlegate tainele celor din trecut, rămâne de văzut.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *