Ce ar trebui sa stii despre betonul amprentat

Este estetic si imita diferite modele

Betonul amprentat este tipul de sapa care se aplica pe orice suprafata orizontala, de preferat exterioara (curte, terasa, alee, garaj, intrari in garaj sau curti, parcari si altele), ce imita diferite modele naturale si ce poate fi modelat prin cofrag in functie de gust (alee serpuita, terasa rotunda, culori diferite pe o anumita suprafata etc).

Se executa foarte rapid (turnare suprafete de pana la 150 – 200 m2 pe zi). Fiind un tip de pavaj continuu, betonul amprentat poate fi sectionat prin utilizarea rosturilor de dilatare plasticate sau prin taierea betonului si umplerea acestor rosturi (la cerere) cu garnituri sau alte materiale inrudite.

Este mult mai rezistent decat betonul clasic

Folosindu-se anumite materiale implicate in procesul de executare (colorant intaritor, fibra polipropilena) betonul amprentat prezinta o rezistenta mult mai mare decat betonul clasic. Colorantul intaritor are 2 roluri: primul este colorarea suprafetei si oferirea unei estetici speciale, iar al doilea este acela de a spori rezistenta (prin materiile prime ce-l compun).

Are o mare varitate de forme si culori

Acest tip de pavaj, cunoscut si sub denumirea de beton stampilat sau beton decorativ, prezinta o mare varietare de forme si de culori, precum: imitatie gresie, piatra continua, piatra de riu, piatra iregulara, lemn, parchet, trotuar, trotuar parizian, trotuar napoleolian si multe altele. Ca si culori enumeram: crema, gri, negru, gri deschis, gri inchis, crema aprinsa, rosu, verde, maro si multe altele.

pavaje beton amprentat
Tipurile de soluri compuse din beton amprentat au o mare priza in SUA si in Europa. Este alternativa perfecta pentru pavalele clasice, de multe ori fiind chiar tipul de pavaj ideal pentru anumite suprafete. Betonul stampilat schimba total aspectul si atmosfera mediului in care este folosit. Combinatia dintre betonul amprentat si culoarea casei sau gardului sau chiar aplicarea unui gazon in jurul acestuia, denota si ofera un stil modern si foarte placut locului.

Printre avantajele detinute, enumeram:
– usor de intretinut (curatare cu apa)
– rezistent in timp
– forme placute
– culori moderne
– fiind continuu, nu ermite aparitia buruienilor
– se executa rapid

Mod de executie: pentru o lucrare din beton calitativa se recomanda: prepararea suprafetei a.i. sa nu prezinte denivelari; aplicarea de pietris (optional), tasarea pamantului (in cazul in care suprafata are pamant moale, maleabil), includerea plasei din fier, intindere plastic sau asa numitului GEOTESTIL, pentru ca consistenta betonului sa ramana aceeasi si pentru a nu permite aparitia fisurilor, turnarea unei sape de beton in medie de 8-10 cm (pentru o suprafata rezistenta), folosirea unui tip de beton dur si rezistente (b300, b350, b400).

Acestea fiind zise, incheiem articolul prezent si recomandam doritorilor de beton amprentat mare atentie atunci cand urmeaza sa efectueze un santier in beton amprentat. Materialele incluse in executia acestuia vor determina rezistenta in timp si calitatea lucrarii.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *