Detoxifierea

Detoxifierea reprezintă o perioadă de relaxare și de repaus a organimului și nu un instrument pentru a obține rezultate de slăbire. Detoxifierea nu este un stil de viață ci un mod de a trata anumite boli precum constipația, normalizarea colesterolului și multe alte boli. Această detoxifiere a organismului este indicată a se face de două ori pe an, primăvara și toamna, atunci când metabolismul nostru se schimbă radical. Pentru a nu supune psihicul la stress, această detoxifiere se poate face în timpul posturilor, pe care religia le recomandă, și astfel să aducem organismului nostru sănătate și spiritualitate. Detoxifierea trebuie făcută într-un mod temperat, fără a duce la extrem, deoarece poți ajunge să ai probleme digestive.

detoxifiere În timpul dietei multe persoane pasează mâncarea pe care o ingerează. Această metodă este total greșită, deoarece organismul va fi învățat să nu secrete și să nu digere alimentele, ajungând cu siguranță la discomfort atunci când treci brusc la o alimentație solidă. Trebuie să ai în vedere o rație calorică redusă, dar nu trebuie să mânânci sub 500 calorii, pentru a nu dezechilibra metabolismul organismului. Detoxifierea înseamnă atât cumpătare cât și restricție, însă trebuie făcută cu măsură, pentru a nu produce dezechilibre severe organismului.

Detoxifierea trebuie să facă parte din viața ta, cu atât mai mult cu cât în viața de zi cu zi supui organele interne la o alimentație bogată în grăsimi și în alimente dăunătoare organismului. Pentru a face lucrurile mai echilibrate, recomandabil ar fi să îți programezi o zi pe săptămână, spre exemplu în zilele când se poate ține post, în care să ai un regim alimentar sănătos fără grăsimi animale sau alimente consistente, bogate în nutrienți alimentari.

Acest lucru nu înseamnă că vei începe să mănânci în zilele respective pateuri de post sau produse similare de post ce se află pe rafturile magazinelor, ci trebuie să îți hrănești organismul cu legume și fructe, mai ales primăvara când toate verdețurile sunt trufandale și nu au ajuns la un grad înalt de iradiere. Nu trebuie să faci din Detoxifiere un stil de viață, și atenție, detoxifierea nu este o cură de slăbire. Nu poți mânca în fiecare zi același lucru. Prin detoxifiere nu se pot normaliza constanțele biologice, deoarece aceasta reprezintă un episod de scurtă durată, pentru a da un nou ciclu de funcționalitate organismului, având drept scop reducerea încărcăturilor toxice și nu reducerea kilogramelor în plus. Mănâncă sănătos și astfel vei trăi sănătos.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *