Parfumul – moft sau necesitate?

Parfumul, încă din cele mai vechi timpuri și până în prezent, a fost și este un accesoriu aproape indispensabil pentru o mare parte dintre noi toți. El este de cele mai multe ori considerat un mod de a-ți lăsa amprenta peste tot pe unde mergi, de a face o impresie bună sau pur și simplu de a câștiga – într-o anumită măsură – simpatia celor cu care avem de-a face.

Însă parfumul spune mai multe lucruri despre noi decât am fi crezut. Chiar dacă pare greu de admis, un bun cunoscător în domeniu va putea ghici aspecte esențiale legate de personalitatea și caracterul cuiva bazându-se doar pe parfumul ales. Trăsături precum generozitatea sau zgârcenia, bunătatea sau indiferența, puterea de a ierta sau stimă de sine ridicată, toate acestea pot fi ”citite” de pe esența aleasă.

Dar această esență nu are efect numai asupra celui care o simte, ci și a purtătorului, influențând starea sa de spirit și contribuind considerabil la atitudinea pe care acesta o are pe tot parcursul zilei.

De aceea este extrem de important să dedicăm suficient timp și să alocăm un buget substanțial atunci când ne alegem parfumul care ne definește. Suntem sfătuiți, desigur, să nu avem un singur parfum, întrucât trebuie să ne exprimăm fiecare latură a personalității printr-unul corespunzător. Așadar cel puțin două – unul de seară și unul de zi – ar fi ideale.
parfum

Totuși, pentru a le alege pe cele care se pliază perfect pe personalitatea dumneavoastră, nu este destul să alegeți un brand de renume în ideea în care acestea produc parfumuri de calitate. Dimpotrivă, ce este cel mai important este să învățați cum să mirosiți lucrurile din jurul vostru.

Poate că vă caracterizează prea multe lucruri sau poate că nu considerați că vi se potrivește nimic cu adevărat. De aceea trebuie să fiți atenți în momentul în care întâlniți un miros nou sau pe care nu l-ați remarcat până atunci și să analizați starea în care vă induce ori reacția pe care v-o provoacă. La început va fi dificil, dar odată ce ați început să nu mai ignorați mirosurile frumoase care apar mereu în calea dumneavoastră, vă va fi mult mai ușor să vă identificați într-un parfum.

Dacă este bine să acordați cât mai multă atenție parfumurilor din natură, în ceea ce privește produsele cosmetice în sine, experții vă sfătuiesc să nu cădeți în capcana de a testa un număr mare într-o perioadă scurtă de timp. Chiar dacă doriți să faceți o achiziție rapidă, în condițiile în care veți încerca mai mult de 10-15 arome diferite într-o singură zi, simțul dumneavoastră olfactiv va avea de suferit, nemaifiind capabil să facă o distincție clară între esențe sau chiar alterând anumite mirosuri.

Așadar, nu vă grăbiți atunci când alegeți parfumul ideal – acesta trădează mai multe lucruri decât vă puteți imagina și cu siguranță este un must-have!

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *