Rețeta fără de care sărbătorile nu mai sunt sărbători

Astăzi, o nouă rețetă tradițională fără de care sărbătorile nu ar mai fi la fel. Probabil v-ați dat seama deja la ce ne referim, dăcă nu, vă spunem noi, cunoscuta salată de boeuf, o salată întâlnită pe mai toate mesele, fie de Craciun sau Revelion, fie de Paște. Nu vă mai ținem cu detalii despre această rețetă, așa că trecem direct la ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara această salată.

Pentru început, avem nevoie de 300 gr. pulpă de vită, 500 gr. cartofi albi și spălați bine, 100 gr. mazăre congelată, câțiva castraveți murați, aceeași cantitate si de gogoșari. Ingredientele mai secundare sunt: 1 (o) rădăcină de pătrunjel curățată, o lingură de lămâie, o lingură de sare și 2-3 fire pătrunjel verde. Ultimul, dar nu cel din urmă ingredient, este maioneza.

Modul de preparare nu este unul foarte greu, însă este puțin migălos. Pentru început trebuie să spălăm pulpa de vită, după care să o punem în 1.5 litri de apă rece. După acest pas trebuie să fierbem pulpa la foc mediu, aproximativ două ore, luând spuma ori de câte ori este nevoie, adăugând în prealabil sarea alături de boabele de piper (pe la jumătate timpului de fierbere). Când mai sunt aproximativ 30 de minute din timpul de fierbere, adăugăm și morcovii, precum și rădăcina de pătrunjel, iar, după ce toate ingredientele s-au fiert, le scoatem pe un platou pentru a se răci.

În timp ce carnea fierbe, trebuie să punem și cartofii la fiert, alaturi de 1.5 litri de apă cu sare. Dupa circa 40 de minute verificăm cartofii dacă s-au fiert, oprim focul si îi lăsăm să se răcească, după aceea îi curățăm de coajă. Curățăm și castravetii de coajă, după care îi tăiem în cubulețe de aproximativ 0.6 cm, alături de un gogosar, urmând să îi stoarcem de zeama în exces. Următorul pas care trebuie urmat este de a decongela și de a scurge de apă mazărea. Urmează să tăiem carnea, morcovii și rădăcina de pătrunjel fierte în cuburi cu o latură de circa 1 centimetru. Urmează să tăiem cartofii tot cubulete cu latura de 1 cm și să amestecăm maioneza cu muștar și zeamă de lămâie, urmând să amestecăm cu grijă, într-un bol mare, toate ingredientele, ținând de o parte câteva linguri de maioneză spre a orna la final.

Iar, ultimul pas este de a tăia gogoșarii în fâșiuțe și să rupem frunzele de pătrunjel. Așezăm salata sub ce formă dorim, pe un platou, după care întindem pe deasupra, un strat subțire de maioneză păstrată, iar, pentru final, cu fâșiile de gogosar și firele de pătrunjel ornăm după plăcerea fiecăruia.
Poftă bună !

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *