Cum să folosim furia în favoarea noastră?

Dintotdeauna ni s-a spus că furia este un sentiment greșit, care trebuie pe cât posibil evitat și suprimat atunci când începe să se instaleze. Există un oarecare adevăr în această percepție, însă ceea ce mulți nu știu despre furie, este faptul că poate fi folosită, cu puțin efort, în favoarea noastră.

Cum este posibil așa ceva?
Ei bine, starea de furie intervine în momentul în care o anumită situație sau lucru nu se desfășoară ori nu arată așa cum ne dorim noi. Așadar, în mintea noastră există ideea care desemnează cum am vrea să fie lucrurile de fapt și ce ar trebui schimbat la starea lor actuală. Ce trebuie noi să facem se rezumă la îndreptarea energiei aparent negative asupra unor ținte precise.

Cum putem face asta?
Chiar dacă poate sună bizar, principiul de bază al acestui proces constă în acceptarea stării de furie și permiterea ei să ne copleșească, dar numai în momentul în care nu se află nimeni în jurul nostru – nu este indicat să îi alocăm unei stări provizorii posibilitatea de a deteriora relații de lungă durată. Dacă acest lucru nu este cu putință, cel mai bine ar trebui să-i acordăm sentimentului spațiul necesar de acționare în interior.
După ce am făcut asta, este momentul să găsim o țintă spre care să ne îndreptăm toată atenția. Cu alte cuvinte, cel mai bine ar fi să stabilim un ideal atunci când suntem nervoși.

În momentul în care avem clară în minte imaginea ideală, e timpul să canalizăm treptat energia negativă în moduri constructive de a atinge idealul propus, ajungând în cele din urmă la transformarea ei în motivație.
Nu e nimic greșit în faptul că ne sustragem motivația din surse negative atâta timp cât reușim să o menținem pe tot parcursul timpului până la îndeplinirea obiectivului. Este însă esențial să învățăm cum să permitem stărilor noastre de spirit să ne ghideze înspre direcția corectă.

Știi că se spune să fim atenți la ce zice o persoană atunci când e nervoasă deoarece doar atunci spune adevărul? Ei bine, același principiu se aplică și în cazul acesta – setează-ți scopurile în momentele tensionate întrucât ele sunt cele care definesc în cea mai mare măsură ce aspirații ai ca individ.
Așadar, data viitoare când treci printr-un acces de furie, nu te mai simți prost din cauza asta, ci fă în așa fel încât să o redirecționezi înspre moduri pozitive de a ameliora situația, transformând-o în determinare.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *