Pasiune din copilărie

Încă de mic mi-au plăcut foarte mult porumbeii așa că m-am decis să devin un columbofil profesionist.Pasiunea pentru porumbei am moștenit-o de la bunicul meu, care, după cum îmi povestea, avea porumbei de când se știa.Spre deosebire de el, care era îndrăgostit de porumbeii de ornament, eu m-am axat pe porumbeii voiajori.
Primul pas pentru împlinirea visului meu a fost construirea crescătoriei. După ce am strâns resursele financiare necesare am construit crescătoria și mi-am achiziționat primul lot de porumbei. Acesta era format din douăzeci de porumbei.După aceea m-am înscris la un club sportiv de columbofilie pentru a participa la concursuri.
Primul an ca și columbofil profesionist a fost unul dezastruos, deoarece concursul s-a desfășurat pe parea de vest a României, partea muntoasă.Astfel că după un start fulminat în care am început competiția cu douăzeci de porumbei am ajuns ca la finalul acesteia să rămân cu patru porumbei.Acest eșec m-a făcut să îmi doresc mai mult succesul. Pentru a avea mai mult succes am achiziționat încă douăzeci de porumbei de la crescatori de top.
După cum era de așteptat rezultatele au venit în al doilea an, bineînțeles competiția a fost mult mai ușoară, desfășurându-se spre Ucraina.În acest an am obținut locul trei la categoria demifont, permițându-mi să îmi expun cel mai valoros exemplar în expoziția județeană.
Faptul că am terminat liceul și m-am mutat în alt oraș pentru a-mi continua studiile m-a făcut să ” îngheț ” al treilea an competițional.
După o pauză de trei ani am revenit la ceea ce îmi placea cel mai mult și anume la competițiile columbofile.Startul noului sezon a fost fascinant, am obținut rezultate excepționale la categoria viteză, care îmi plăcea cel mai mult.
Concursul se desfășura, competiția era din ce în ce mai acerbă, iar porumbeii se împuținau. Ultimele două etape ale concursului aveau șă se încadrezela categoria mare-fond, unde se regăsesc cei mai buni columbofili din toată lumea. Prima etapă de mare fond, desfășurată anul trecut, avea să îmiaducă un nesperat loc doi pe club, urmând ca cea de-a doua etapă și ultima să mă facă un columbofil de top obținând un memorabil loc doi pe club,locul patru la nivel județean, loc șapte la nivel național și loc 25 la nivel continental.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *