Telefoanele mobile inteligente nu mai sunt o noutate pentru nimeni și cu siguranță nici un lux pe care puțini și-l pot permite. Aproape toată lumea deține un smartphone, iar companiile producătoare fac investiții majore pentru a oferi produse cât mai performante. Progresul tehnologic și dorința de inovație determină producătorii și clienții deopotrivă să opteze pentru telefoane cât mai ușoare, subțiri și, implicit, fragile.
Din păcate, la cel mai mic contact cu o suprafață dură, de cele mai multe ori ecranul ori carcasa telefoanelor smart va fi compromisă. De aceea, dacă sunteți o persoană mai neglijentă sau pur și simplu vreți să vă știți telefonul mobil în siguranță, este absolut indispensabil să vă cumpărați o husă de protecție. În prezent, găsiți pe piață o mulțime de modele, care îmbracă diverse forme, texturi și imprimeuri. Dar cum știți care este cea mai potrivită pentru telefonul dumneavoastră? Ei bine, vă voi prezenta cele mai eficiente carcase dintre care puteți alege, în funcție de necesitățile și preferințele personale.
În primul rând, există carcasa de tip bumper. Aceasta este creată cel mai adesea din silicon, iar printre avantajele pe care le oferă se numără faptul că este foarte ieftină și vine într-o multitudine de forme și culori. Chiar dacă vă oferă posibilitatea de a vă personaliza telefonul, trebuie să aveți în vedere faptul că nu protejează touch screen-ul, așa că veți mai avea nevoie și de o sticlă de protecție pe deasupra.
Dacă vă doriți mai multă siguranță pentru telefonul dumneavoastră, puteți alege și carcasa de tip flip. De cele mai multe ori din piele sintetică sau naturală, aceasta acoperă și touch-ul și, în plus, mai poate fi concepută și sub forma unui portofel, cu mici buzunărașe în care se pot păstra acte sau bani.
O carcasă ceva mai puțin folosită este cea de tipul armură, care este concepută din aluminiu și o sticlă de protecție. Acest tip de carcasă este ideal pentru persoanele care desfășoară frecvent activități în aer liber, deoarece asigură o mare protecție anti-șoc. Din păcate însă, din cauza materialului de bază, aluminiu, nu doar că este foarte grea, dar s-ar putea să vă afecteze și ușor semnalul.
Nu în ultimul rând, puteți opta pentru o carcasă din plastic, rezistentă la apă. Acestea sunt ideale pentru zilele de concediu petrecute la piscină sau la mare, când doriți să faceți poze printre valuri. Singurul dezavantaj al carcasei rezistente la apă este faptul că s-ar putea ca touch-ul să nu funcționeze la fel de ușor ca și în cazul aplicării unei sticle de protecție.
În cele din urmă, rămâne la latitudinea dumneavoastră să hotărâți care carcasă este cea mai potrivită pentru smartphone-ul pe care îl dețineți. Fiecare are atât puncte tari, cât și puncte slabe, de aceea este necesar să o alegeți pe cea potrivită în funcție de nevoi.