Dacă sărbătorile se apropie cu pași repezi, vă oferim o rețetă numai bună pentru cei de la țară, mai ales cei ce dețin un porc. Să nu mai stăm mult la vorbă și să trecem direct la ingredientele, și modul de preparare al acestei rețete.
Pentru început avem nevoie de un (1.00) kilogram de carne tocată în amestec, 2 metri de mațe de porc, spălate și curățate în prealabil, un pahar de supă de vită preparată cu concentrat sub tip cub.
Ca și condimente, vom avea nevoie de un (1.00) ardei iute roșu, uscat și fară coadă, o linguriță boabe de coriandru, aceeași cantitate si pentru boia dulce, măghiran măcinat și, ultima dar nu cea din urmă, sarea, tot o linguriță, ca și la celelalte condimente.
Modul de preparare nu este unul deloc greu, însă, trebuie să beneficiem de puțină dexteritate, pentru a nu se rupe mațele, riscul fiind destul de mare, ca acestea să se rupă sau să se sparga.
Pentru început trebuie să luăm un mojar din bronz sau marmură, în care vom pisa toate condimentele, iar, după ce le pisăm, le amestecăm pentru a se forma un amestec. Cel de-al doilea pas este de a amesteca într-un bol adânc, carnea tocată alături de condimentele pisate și supa de vită, urmând ca acum să tragem mațul de porc pe pâlnia unui șpriț de cârnați, umplând mai apoi șprițul și începem umplerea mațului prin a apăsa cu ușurință presa șprițului. Când cârnatul începe să se formeze și iese din pâlnie îl înțepăm din loc în loc cu ajutorul unui ac și îl răsucim la distanța dorită.
După ce am tras cârnații, îi lăsăm aproximativ 3 ore pentru a se zvânta pe un platou, după care îi introducem în frigider. Spre a putea consuma cârnații, este nevoie ca ei să fie fripți, prăjiți sau chiar copți în cuptor.
Pentru că sărbătorile se apropie, am deci să începem cu o serie de rețete tradiționale, deoarece, în perioada imediat următoare, gospodinele vor fi în căutarea celor mai bune și gustoase rețete tradiționale. Așadar, stați pe aproape, o lungă serie de rețete tradiționale va urma.