Principalul scop tehnologic al erei în care trăim este renunțarea la fire. Fie că vorbim despre conexiune la Internet sau mijloace de transmisie și comunicare, progresul științific are ca prim obiectiv renunțarea, în viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat, la cabluri și funcționarea tuturor mașinăriilor în sistem wireless.
Un nou pas făcut în această privință, care a atras rapid atenția publicului, este apariția încărcătoarelor de telefoane mobile fără fir. Desigur, nu sunt în totalitate wireless, deoarece trebuie să fie conectate la o priză, dar ne scapă de conectarea telefonului, printr-un cablu, la dispozitivul tradițional de încărcare a bateriei.
Ce trebuie să faceți înainte de a vă cumpăra un astfel de încărcător, este să vă asigurați că smartphone-ul dumneavoastră este compatibil în acest sens. Fiind o invenție relativ nouă, a fost concepută numai pentru cele mai noi apărute smartphone-uri, de la iPhone 6 și Samsung Galaxy S6 încoace. Dar chiar dacă dețineți un astfel de telefon, tot s-ar putea să fie nevoie să vă cumpărați o carcasă specială pentru a vă putea încărca telefonul wireless.
Cu toate că sună foarte bine, nu trebuie să vă așteptați la minuni – aspectul elegant și ușurința acestor încărcătoare nu le face mai speciale decât cele tradiționale. Dimpotrivă, timpul necesar încărcării complete a telefonului este mult mai mare în comparație cu utilizarea unui încărcător cu fir.
Un alt dezavantaj sesizat de către clienți este faptul că aproape toate dispun de un LED standard care se menține pornit pe tot parcursul încărcării, fapt ce ar putea fi deranjant în timpul nopții.
Dacă totuși vă hotărâți să investiți într-un astfel de încărcător, aveți o gamă variată de posibilități. Cele mai multe dintre companiile de telefoane au propriile lor încărcătoare wireless, create special pentru acel tip de smartphone. Pe lângă acestea, mai există și mulți producători specializați numai în această direcție, care se întrec în designe-uri și culori, pentru a oferi clientului o experiență cât mai plăcută.
Prețurile, desigur, diferă în funcție de calitate și de aspect și pornesc cam de la aproximativ 100 RON, ajungând până la 400, uneori chiar mai mult.
Le vor înlocui vreodată aceste încărcătoare pe cele tradiționale? S-ar putea, dacă producătorii le vor face cel puțin la fel de eficiente și la un preț cât mai accesibil!